Diverse odds

Trenden i samfunnet, både i Norge og utlandet, har vært å sette penger på sportsarrangementer. Men denne trenden har endret seg veldig de siste årene. Nå har oddsen utvidet seg til å inkludere langt mer enn bare sportsarrangementer.

  • Winner Logo
  • Bet 365 Logo
  • Nordicbet Logo
  • Triobet Logo

Diverse odds-tilbud på nett

Mange blir overrasket når de hører at du nå til dags kan sette penger på nesten alt mulig. Hva mener vi med alt mulig? Du kan blant annet sette penger på politiske arrangementer, avstemninger, TV-serier, foretningsanliggender og mye mer.

Når det er presidentvalg i land, eller man velger en ny regjering, gir oddsselskapene odds på de forskjellige representantene og partiene. Følger du med på såpeopraer? Da kan du sette penger på hvem som kommer til å bli sammen med hvem, kommer hun til å si ja til frieriet, og hvem som er neste person til å forlate serien.

Og la oss sjølsagt ikke glømme de kongelige familiene rundt omkring i Europas gjeve slott. Hvilket kongelige par kommer til å få det neste kongelige barn? Hvilken prins eller prinsesse kommer til å gifte seg, og med hvem? Hvordan kommer bryllupskjolen til å se ut?

I foretningsverdenen er «spread-betting» blitt et kjent fenomen i mange land. Hva er «spread-betting»? Det betyr at du kan spekulere i aksjepriser og valuta, uten å kjøpe dem. Du gjør heller en avtale med et selskap ved å vedde på at prisen kommer til å gå opp eller ned. Hvis den gjør det vinner du summen som prisen har endret seg. Hvorfor ikke kjøpe aksjer eller valuta hvis du har troen på selskapet eller landet? Fordi du må skatte på penger du tjener på kjøp og salg av askjer og valuta. I mange land er gevinster gjennom betting skattefritt, som for eksempel Storbrittania. I Norge kan du tjene opp til 10.000 på pengespill uten å betale en krone i skatt.

Hvorfor sette penger på diverse odds-tilbud istedenfor sportsarrangementer? Det er ikke alle som liker sporter som fotball, håndball og tennis. Det kan likevel være at disse menneskene liker spenningen som tipping gir. Da kan det være ideelt å satse penger på diverse alternative arrangementer som ikke har noe med sport å gjøre.

Hvorfor tippe på diverse odds-tilbud på nett

Den første og mest logiske grunnen til at du bør sette penger på odds-tilbud på internett, er tilgjengelighet. Norsk Tipping har lenge hatt monopol i Norge på odds- og tippingtilbud. De har et relativt lite tilbud utenfor sportsarrangementer.

På internett derimot kan du finne mange flere arrangementer som ikke har noe med sport å gjøre.

En annen grunn til at du bør spille på internett er at oddsen som tilbys der ofte er høyere enn hos kiosker og butikker. Grunnen er at det er så mange nye bookmakere og odds-leverandører som åpner hver dag at de må sette opp oddsen og tilby bedre bonuser for å lokke til seg kunder.

Hvor tippe på diverse odds-tilbud

Hos Winner kan du nå blant annet sette penger Big Brother, FHMs kåring «Verdens Sexieste Dame» og X-factor. Du får også opp til 500 kroner tilbake som du kan satse på et annet odds-tilbud hvis du taper ditt første veddemål.

Da og nå

Tipping er en av menneskehetens aller tidligste fritidsaktiviteter. Det vet vi på grunn av arkeologiske funn som forskere har funnet i gruver og lignende steder.

Det som er særlig interessant er at tipping var regulert helt fra begynnelsen av, noe som forskere har funnet ut ved å studere gamle kinesiske lover og reguleringer fra det gamle Romeriket. Dette har ikke endret seg. Også i dag er bookmakere, oddsleverandører og casinoer underlagt lover og regler for hvordan de skal drives. Oddsens historie viser at vi mennesker elsker spenningen det gir å sette penger på et utfall i et viktig arrangement.