Fotball

Fotball er den største idretten i verden, med tanke på økonomi, tilskuertall og mediainteresse. Særlig i Europa og Sør-Amerika er fotball den mest utbredte idretten, med flest antall utøvere. For mange er fotball mer enn bare en sport. Det er mer som en religion. Vi husker alle Liverpool-legenden Bill Shankly’s kjente uttalelse: «Noen mener at fotball handler om liv og død. Jeg er veldig skuffet over en slik uttalelse, for det er mye viktigere enn som så»!

I Norge er tippeligaen den største ligaen. Den har desverre ikke like stor oppslutning som de største ligaene, som Premier League, Primera Division og Seria A. Likevel ser vi av og til fotballkamper i Norge med 20.000 tilskuere. Nou Camp holder så mange som 100.000 mennesker, mens Maracana i Brasil, hvor fotball-VM neste år blir arrangert, har plass til så mange som 180.000 mennesker. Nesten halve Oslo med andre ord. Fotball er med andre ord enormt stort for mange mennesker.

  • Betsafe Logo
  • Betsson Logo
  • Betway Logo
  • Bet 365 Logo

Fotballodds på nett

Det har lenge vært vanlig å tippe på fotball i butikker og kiosker. Vi husker 12-kampskupongen, langoddsen og ikke minst resultatoddsen. Prinsippene er de samme på nettet. Oddsleverandørene setter opp en slags sjansestatistikk per kamp, eller på en rekke forskjellige kamper, resultater, ligaplasseringer, første målscorer, osv. Jo større sjanse det er for at det resultatet hender, jo lavere er oddsen.

Det er hundrevis, om ikke tusenvis av selskaper på nettet hvor du kan sette penger på fotballkamper, overganger, første målscorer i en bestemt kamp, første trener til å få sparken osv. Mange av disse selskapene tilbyr enorme bonuser ved innmelding og høye odds. Du kan lese mere om dette på norskcasinoportal.com.

Hvorfor tippe på fotball på nett

Den første og uten tvil viktigste grunnen til at det er bedre å tippe på fotball på nettet, er at oddsen er høyere. Det er billigere å drive et betting-selskap på nett enn i en fysisk bygning. Derfor har selskapet råd til å sette opp oddsen, så du får høyere gevinster.

En annen god grunn til å spille på nettet, er at du kan sitte hjemme i sofakroken mens du plasserer dine «bets». Da kan du foreta undersøkelser og plassere din tippekupong på samme sted – nemlig på nett.

Hvorfor tippe på fotball

En fordel med at fotball er så enormt utbredt, er at du kan finne mye mer informasjon om spillernes form, skader, personlige problemer osv. på internett. Det er lurt å foreta grundige undersøkelser før du tipper på et bestemt arrangement. Si for eksempel at ditt favorittlag spiller en viktig kamp i ligaen, og deres beste spiss er skadet. Da er det logisk å tro at det kan bli vanskeligere for ditt lag å score mål. Så undersøk lagenes situasjon før du satser penger.

Da og nå

Det er så lett å levere en tippekupong nå til dags. For 20 år siden måtte man gå inn i sin lokale butikk, krysse av alle resultatene man ville tippe på, for så og betale i kassa på butikken. Du ville da motta en kvittering som beviste at du hadde satt penger på de kampene du hadde satt penger på. Hvis resultatene gikk din vei, kunne du gå tilbake til butikken og ta ut pengene du hadde vunnet. Hvor mye lettere er det ikke nå som du kan gjøre alt dette uten å forlate huset, kun ved et par tastetrykk.