Vintersport

De sportene vi nordmenn er klart best i, er og blir vintersport. Det sies derfor at vi nordmenn er født med ski på beina. Det er jo ikke helt korrekt, men det er ingen tvil om at Norge så og si alltid er representert på pallen i skisporter som skihopp, langrenn, skiskyting og slalåm. Gjøm heller ikke kjelkekjøring og skøyter.

Det er derfor naturlig at det er stort behov for odds-leverandører som lar sine kunder tippe også på skisportsarrangementer, og at det er stor konkurranse blant disse selskapene siden det er så mange i Norge som følger med på akkurat disse sportene.

  • RedBet Logo
  • ComeOn Logo
  • Betsson Logo
  • Unibet Logo

Vintersport-odds på nett

Selv om den mest populære vintersporten hos odds-leverandører på nettet er ishockey, kan man også finne skisporter som skihopping, langrenn, slalåm og skiskyting på internett.

Hvordan funker det, spør du kanskje? Det er relativt enkelt å forklare. Det funker på samme måte som alle andre typer odds-tjenester på internett. Du spiller mot odds-leverandøren. De gir deg en odds på en bestemt vinner (eller andreplass, tredjeplass, osv), og de tjener penger på det samlede beløp penger de får fra spillere som setter penger på alle mulige resultater. Men hvis du tipper rett, slår du bookmakeren/odds-selskapet, og vinner mye mer penger enn du har satset.

Hvorfor tippe på vintersport på nett

Det er svært vanskelig å finne steder hvor du kan sette penger på vintersporter, foruten om på nettet. Det er derfor den største grunnen til at du bør vedde på nettet. Siden det er så mange Nordmenn som liker skisport, og fordi den nesten har like stor oppslutning på TV-skjermen som fotball, håndball, osv. er det naturlig at flere og flere odds-selskaper åpner for muligheten å sette penger på skisport.

I tillegg kan du få enorme bonuser når du registrerer deg hos en bookmaker, et casino eller et odds-selskap på nettet.

Vi Nordmenn elsker skisport. Vi har alltid gjort det. Det er noe vi kan, og er gode til. Det er akkurat derfor du bør tippe på skisport på nett. I tillegg er det en flott måte å støtte dine egne landsmenn. Ved å tippe på dem, viser du at du har troen på dem. Det er litt trist å sette penger på utenlandske kamper, som du har null interesser av. Men hvis du setter inn penger på Petter Northug, har du en ekstra grunn til å heie på han under skiløpene.

Hvor tippe på vintersport

Hos Betsson, som tilbyr odds på en rekke skisporter og ishockey, får du 2000 kroner gratis ved registrering, hvis du setter inn tilsvarende beløp selv. Det vil si at du ved å spille på nettet kan sette inn enorme summer på skisportarrangementer, gratis. En annen bookmaker på nettet som tilbyr et ekstremt bra odds-tilbud, er Unibet. Deres produkt vant den gjeve prisen «Sportsbook of the Year» i 2006 og 2008, noe som viser at de tar tipping, deriblant vintersporttipping, svært seriøst.

Da og nå

Visste du at moderne ski, som vi kjenner til i dag, stammer fra Skandinavia? Det er kanskje ikke helt uventet, siden det er relativt få steder det snør halve året. Men skienes faktiske opprinnelse ble oppfunnet så tidlig som 600 år f.v.t. i Daxing’anling, som i dag er en del av Kina. De ble opprinnelig brukt som et transportmiddel, men nå som vi har nymoderne transportmidler som biler og snøscootere, er skiene mest kjent i sporter eller som et treningsverktøy. Skiene var så store at de så ut som to kjelker festet til skiløperens ben. Hvis du ser på skiene Petter Northug bruker i dag, kan vi alle si oss enig i at skiene har gjennomgått en imponerende utvikling siden 600 f.v.t.